Best price

Pure Usenet

Kiezen voor Pure Usenet als payserver is kiezen voor de laagste prijzen van Nederland. Pure Usenet is namelijk een aanbieder van Usenet tegen zeer scherpe prijzen en daarbij ook nog behoud van vele andere voordelen. Denk hierbij aan maar liefst 4100 dagen retentie, SSL verbinding inbegrepen en ongelimiteerde snelheid bij het XXL pakket van Pure Usenet. Overstappen naar deze newsserver is dan ook zeker een optie als je op zoek bent naar iets nieuws. Snel en veilig downloaden staat ook hier hoog in het vaandel. Lees snel verder voor meer informatie hierover.

Gratis proefperiode bij Pure Usenet

Wil jij gratis kennismaken met Pure Usenet? Grijp dan nu je kans! Op het moment van schrijven kan je elk abonnement gratis voor een week proberen. Of je nu kiest voor het basispakket met 20MBps of meteen het XXL pakket welke ongelimiteerde snelheid heeft. Probeer nu 1 week gratis om te kijken of Pure Usenet wat voor jou is.

Download veilig met Pure Usenet

Een van de grotere gevaren de laatste jaren op het internet is de veiligheid. Ook bij nieuwsgroepen komt dit vraagstuk om de hoek kijken. Gelukkig bieden ze bij Pure Usenet standaard al de optie SSL aan. Hierdoor is jou verbinding naar de nieuwsservers automatisch beveiligd met SSL en word dan ook als veilig gezien. Veilig en betrouwbaar downloaden staan namelijk hoog in het vaandel. Met de vele bestanden en nieuwsitems op de diverse nieuwsgroepen is het daarbij altijd wel zaak om zelf goed op te letten wat je wilt gaan downloaden. Daarom raden wij je aan om ook altijd een virusscanner en/of malware scanner te installeren om je computer zelf ook daadwerkelijk veilig te houden.

3 Pakketten om uit te kiezen

 • Pure Usenet M

  €3,09
  • 20Mbps
  • 8 connecties
  • 4100 dagen retentie
  • Gratis SSL verbinding
  • 1 week gratis proef
 • Pure Usenet XL

  €4,53
  • 60Mbps
  • 12 connecties
  • 4100 dagen retentie
  • Gratis SSL verbinding
  • 1 week gratis proef

Zoals je ziet zijn er 3 type abonnement mogelijk bij deze payserver. De prijzen zijn op het moment van schrijven ook bijzonder laag te noemen. Op dit moment kan je wel zeggen dat de goedkoopste payserver op dit moment Pure Usenet is. Je kan namelijk al ongelimiteerd downloaden voor nog geen 6,- per maand. Als je dit vergelijkt met een Eweka of Tweaknews dan zijn deze prijzen toch weer iets lager. Het enige nadeel is het aantal connecties wat hier mogelijk is, en daarom zal de ongelimiteerde snelheid in de meeste download programma’s toch niet helemaal ongelimiteerd zijn. Als je dit dan weer vergelijkt met Eweka waar er maar liefst 50 connecties mogelijk zijn, dan snap je misschien wel dat ongelimiteerd bij Eweka qua downloadsnelheid 2x zo snel is.

Dat neemt niet weg dat als je thuis een 100Mbit internet verbinding hebt het Pure Usenet XXL pakket waarschijnlijk al snel genoeg is. Het allermooist is dat je dit nu zelf gratis kunt gaan uitproberen. Ervaar het dus zelf als je aan de slag wilt gaan met downloaden door een gratis proefperiode aan te gaan.

Pure Usenet serverinstellingen

Heb je een abonnement al dan niet gratis afgesloten bij deze newsserver aanbieder, dan is het wel handig om de serverinstellingen bij de hand te hebben. Met onderstaande gegevens kan je eenvoudig je newsreader instellen zoals SABnzbd.

 • Newsserver adres: news.pureusenet.nl
 • Poorten: 119, 80, 563(SSL), 443(SSL)
 • Verbindingen: tot wel 20 (afhankelijk van abonnement)
 • Bestandsretentie: 4100+

Ervaringen met Pure Usenet

Natuurlijk hebben ook wij deze payserver uitgeprobeerd. Wij kunnen je vertellen dat ook deze payserver een aanrader is. Natuurlijk zullen wij hier geen usenet aanbieders promoten die gewoon ruk zijn, maar toch is de ene payserver de andere niet. Als je kijkt naar de mogelijkheden van Pure Usenet is deze provider heel basis. Je krijgt een inlogaccount op hun newsservers en het is gaan. De website is overzichtelijk, aanmeldingsmailtje wat ons betreft duidelijk en dit alles in goed Nederlands. Als je gaat beginnen met nieuwsgroepen is een klein beetje computer kennis wel een pré, maar tegenwoordig wijst alles zichzelf wel. De downloadsnelheid in het XXL pakket zit ook wel snor, ik wist met gemak de 100Mbs aan te tikken (helaas kan mijn internet verbinding op dit moment niet sneller). De 20 connecties ervoer ik dan ook niet als gelimiteerd en de prijs die je hiervoor betaald is natuurlijk belachelijk goedkoop.

Dit is dan ook de reden waarom Pure Usenet op het moment van schrijven wat ons betreft de goedkoopste payserver van dit moment is welke wij aanbevelen op prijs.