Tweaknews

Aan de slag gaan met Tweaknews als newsserver provider is een echte aanrader. Tweaknews is namelijk ook een van de payservers welke al vele jaren mee gaat en waar de klanttevredenheid hoog in het vaandel staat. Het mooie van Tweaknews is dat ze vele type abonnementen aanwezig hebben waardoor er voor iedereen eigenlijk wel maatwerk mogelijk is. Of je nu van plan bent om een paar gigabyte te downloaden of het hele jaar door wilt gaan downloaden. Bij Tweaknews vind je precies het abonnement wat bij jou past, en dit ook nog eens tegen scherpe prijzen. Lees nu snel verder over de vele mogelijkheden bij deze usenet aanbieder!

Gratis Tweaknews uitproberen

Wil jij Tweaknews gratis proberen? Dan is dit zeker mogelijk, want net zoals vele andere Usenet providers kan je ook bij Tweaknews eenvoudig een abonnement afsluiten met gratis proefperiode.

  • 10 dagen gratis uitproberen
  • Tot wel 50GB downloaden
  • Ongelimiteerde snelheid
  • VPN zero log uittesten

Ideaal om gratis kennis te maken met deze aanbieder van nieuwsgroepen. Je kan Tweaknews nu eenvoudig gratis uitproberen zonder verdere verplichtingen!

Snelheid van Tweaknews

Door de grote concurrentie tussen de verschillende newsserver providers is het wel interessant om te kijken waar ze bij Tweaknews staan. Ze leveren op het moment van schrijven eigenlijk 4 type pakketten. Daarvan zijn 3 pakketten een abonnementsdienst waarbij je de meeste mogelijkheden hebt, en 1 type pakket noemen ze het blokpakket. het blokpakket is best wel interessant voor de mensen die maar af en toe iets willen downloaden. Hierover later meer.

De snelheid is afhankelijk van het type pakket welke je kiest. Als het je niet uitmaakt om te downloaden met maar 50Mbit dan kan je voor de goedkoopste optie gaan, de volgende stap zijn de 100Mbit pakketten waar de blokpakketten ook onder vallen en natuurlijk heb je een ongelimiteerde versie. Deze laatste is dan wel het duurst, maar je krijgt er ook vele mooie opties bij waaronder de zero-log VPN verbinding welke voor sommige mensen toch een extra veilig gevoel kan geven. Let op bij het maken van de keuze voor een snelheid dat je eigen internet verbinding soms wel de beperking kan zijn. Als je namelijk thuis een 100Mbit verbinding hebt van bijv. Ziggo, dan heeft het voor de snelheid niet meteen nut om een hoger abonnement te kiezen, echter als je kijkt naar de extra mogelijkheden dan weer wel!

Extra veilig downloaden via Tweaknews

Er zijn in Nederland vele payservers te verkrijgen, en als je wat verder kijkt dan Nederland alleen dan nog veel meer. Daarom is de concurrentie op prijs goed aanwezig, en dat zie je ook hier in de abonnementen terug. Bij deze payserver bieden ze daarom leuke extra’s wat zeker interessant kan zijn. Sinds kort kan je namelijk ook gebruik maken van extra veilig en anoniem internet d.m.v. een VPN verbinding. SSL was al een tijdje de standaard en hiermee is je verbinding van je computer naar de server toe al veilig. Met VPN ga je weer net dat stapje verder waardoor ook de uiteindelijk nieuwsserver niet weet waar je computer staat. Wil je meer weten hoe VPN werkt en waarom dit eventueel voor jou wat is? Dan kan je dit eenvoudig nalezen in ons artikel over downloaden via VPN.

Bekijk hier de VPN zero log functionaliteit van Tweaknews

Serverinstellingen Tweaknews

Om aan de slag te gaan met Tweaknews kan je gebruik maken van de Usenet zoekmachine waar je automatisch toegang tot krijgt. Wil je echter je eigen newsreader gebruiken om te zoeken en bestanden te downloaden dan heb je onderstaande serverinstellingen nodig.

  • Adres: news.tweaknews.eu
  • Poorten: 119, 80 563 (SSL), 443 (SSL)
  • Connecties: tot wel 60
  • Retentie: tot wel 4200 dagen